ŞIRNAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Okul Müdürleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Okul Müdürleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

      İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı 1.Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı Merkez Fatih Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

   17 Ocak 2018 tarihinde Fatih Sosyal Bilimler Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Nurettin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Abdullah Öğmen,  Şube Müdürlerimiz Ahmet Işık,  Mehmet Aksüt ve okul idarecileri katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması  ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından toplantı programının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Nurettin Yılmaz, daha önceki dönemlerde olduğu gibi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının 1. döneminde de okul müdürleriyle toplantılar yapmaya devam ettiklerini ve bu toplantılarda görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının eğitimde kalite bakımından çok faydalı olduğunu belirterek eğitim ve öğretimle ilgili çok önemli mesajlar verdi. 1. dönemi geniş bir bakış açısıyla değerlendiren  "Türkiye´nin dünyadaki ilk on ülke arasına girmesini sağlayacak nesli bizler yetiştireceğiz. Bu aynı zamanda hepimiz için bir vebaldir." dedi. Ayrıca değerler eğitimi üzerinde hassasiyetle durarak bu noktada ´Çağımızı Aydınlatan Değerler´ ve ´Okullarda Yaşayan Değerlerimiz´ gibi projeler ve öğrencilerimize uygun faaliyetler yaparak tarihimizi, milli ve manevi değerlerimizi ve büyük şahsiyetlerimizi okullarımızdaki bütün öğrencilere tanıtmamız gerekir." diye konuştu.

   Müdürümüz yaptığı konuşmada bir idarecinin sahip olması gereken niteliklerden, iletişim dilinin iyi ayarlanmasıyla tamiri mümkün olmayan süreçlerin yaşanmayacağından, okul kültürü oluşturmanın öneminden, öğretmenlerimizin motivasyonunun arttırılması, velilerimizin yönünü okula döndürecek politikalar üretilmesi ve okul aile birliklerinin ihmal edilmemesi gerektiğinden, okul ortamını anne babaların kaygılarını giderecek şekilde ayarlama sorumluluğumuzdan ve okullarımızın ben merkezli değil de paylaşılarak yönetilmesiyle başarılı olunacağından bahsetti ve eğitimle ilgili daha birçok konu üzerinde özenle durarak zihinlerde farkındalık oluşturdu. Ayrıca Şırnak merkezde ciddi anlamda bakım ve onarımdan geçirilmesi gereken okulların sömestr tatilinde onarımlarına başlanacağını ifade etti.

 

   1.Dönem Sonu Müdürler Değerlendirme Toplantısı, şube müdürlerimizin bölümleriyle ilgili faydalı açıklamalarda bulunmalarıyla devam ederek okul müdürlerinin kendi okullarının genel durumu hakkında kısaca bilgi vermeleri, görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

18-01-201818-01-2018


ATATÜRK MAH. ATATÜRK CAD. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 17A MERKEZ / ŞIRNAK - Santral 0(486) 216 15 60/61/62/63

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.