ŞIRNAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı

 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı Toki İlkokulu/Ortaokulunda yapıldı. Merkez Toki İlk/Ortaokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programına Şırnak Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, İl Emniyet Müdürü Ömer USLUSOY, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin YILMAZ, okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı.
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın mesajının okunmasıyla devam etti. Daha sonra selamlama konuşması yapan Vali AKTAŞ ise konuşmasında: “Sevgili öğrenciler öncelikle 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminin hayırlı uğurlu olması temennisi ile sizleri saygıyla ve sevgi ile selamlıyorum. Gelişmenin, kalkınmanın, huzurun, refahın, barışın, sevginin, saygının tabiri caizse iyiliğe ve güzele ait ne varsa her şeyin temelinde eğitim yatıyor. Bunun tersine yeterli düzeyde eğitimin verilmediği bir yerde, bir toplumda ise anarşi, terör, kargaşa ve geri kalmışlık hâkim olur. İşte biz devlet ve millet olarak, siz değerli gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için, ülkemizde refahı, gelişmeyi, kalkınmayı, adaleti, huzuru hakim kılmak için her türlü imkânı seferber etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda devletimizin bütçesindeki en büyük payı eğitime aktarıyoruz. Bugün ülkenin genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitim öğretim dönemini geçmiş yıllara göre hem fiziki imkânlar olarak hem eğitim kadrosu olarak hem de araç gereç sayısı olarak, çok daha iyi bir noktada, çok daha iyi bir seviyede başlattığımıza inanıyoruz. Yaklaşık 150 bin kişilik bir eğitim ordusu ile Şırnak’ta bugün eğitim öğretimi başlatıyoruz. Ben bu eğitim öğretim döneminin hem siz sevgili çocuklarımıza, gençlerimize, hem ailelerinize hem eğitim camiamıza, hem milletimize hem de devletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kazasız, belasız ve başarılı bir eğitim dönemini inşallah hep birlikte başarırız ve neticelendiririz diye ümit ediyor hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

19-09-2017

 

Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise konuşmasında: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ilimizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyorum.

Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte elde edilen kazanımlar, bireylerin ve dolayısıyla da Ülkemizin geleceğini daha da mamur hale getirecektir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve milletimizin kök değerlerine sahip nesiller yetiştirmekle mümkün olabilir. Bundan dolayıdır ki bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır.

Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmektir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir eğitim hayatını tamamlamaları için gerekli şartları sağlamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.´´ dedi.

19-09-2017

                                                                                                                                          

            Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunularak, günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler şiir okudu. Okula yeni başlayan öğrencilere üst sınıftaki arkadaşlarının “Hoş geldin” çiçeği verilmesi büyük bir beğeniyle karşılandı. Daha sonra sınıfları gezen Valimiz Mehmet AKTAŞ ve protokol üyeleri öğrencilerimize ders kitaplarını dağıttı.

19-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-2017

ATATÜRK MAH. ATATÜRK CAD. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 17A MERKEZ / ŞIRNAK - Santral 0(486) 216 15 60/61/62/63

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.