ŞIRNAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM EĞİTİM BAŞLANGICI VE ŞEHİT BAYRAM TATAR İLKOKULU AÇILIŞ TÖRENİ BAKANIMIZ SAYIN MAHMUT ÖZER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM EĞİTİM BAŞLANGICI VE ŞEHİT BAYRAM TATAR İLKOKULU AÇILIŞ TÖRENİ BAKANIMIZ SAYIN MAHMUT ÖZER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Okullarda uyum haftasının başlamasıyla yeni eğitim öğretim yılında, okullarda yüz yüz eğitimin ilk adımı atıldı. Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER Şırnak programı kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılı uyum eğitiminin başlangıcını Şehit Bayram Tatar İlkokulunun açılışı ile yaptı. Çocukların, öğretmenlerin ve eğitim camiasının bu buluşmayı uzun bir zamandır sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Özer; öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

Şırnak'taki eğitim yatırımlarına değinen Bakan ÖZER, "3 Eylül'de 20 bin öğretmenin 81 ilde okullara atamasını yapacağız. Şırnak'taki öğretmen ihtiyacını göze alarak bu 20 bin öğretmenin yüzde 10'unu yani 2 binini Şırnak'a veriyoruz. 2002 yılında Şırnak'ta toplam 270 okul varken günümüzde Şırnak'ta sadece okul öncesi eğitimde toplam 292 okul bulunmaktadır. Toplam okul sayımız, günümüzde Şırnak'ta 752'ye çıkmış bulunuyor." dedi.

Şırnak genelinde yapılacak yeni okullarla alakalı Bakan ÖZER şunları da ekledi: " "Şırnak'a 4 yeni anaokulu, 7 ilkokul ve ortaokulu da bugün itibarıyla yatırım planına alıyoruz. İnşallah, onunla ilgili gerekli ödenekleri ilimize göndereceğiz. İlimizde hızlı bir şekilde bu 11 yeni okulun yapımını, inşallah,  bir yıl içinde tamamlayıp eğitim ve öğretime alacağız." dedi.

Sayın Bakanımız Mahmut ÖZER, aynı zamanda özellikle bu bölgede okulların doğal gaz dönüşümüyle ilgili büyük çabalarının olduğunu söyledi. Bölgedeki tüm illerin okullarının altyapılarını dönüştürüp doğal gaza geçişleriyle ilgili her türlü talebi karşıladıklarını ifade eden Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede Şırnak'ta, merkezdeki ve ilçelerdeki bu doğal gaz dönüşümüne yönelik 8,1 milyon liralık yatırımı da bugün kabul ettik. Bugün veya yarın, inşallah, ödenekleri gönderilecek. Şırnak'ta okulların doğal gaz dönüşümü ile ilgili tüm ihtiyaç karşılanmış olacak. Okullarımızın küçük ve büyük onarımlarıyla ilgili de her türlü ödeneği, inşallah, bugün itibarıyla Şırnak'a ulaştıracağız. Sayın Vali'mize ve millî eğitim müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şırnak'ta eğitimin kalitesini artırmak için gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar."  

Toplantıya katılan Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN, Şırnak'ta yapılan ve yapılmakta olan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca Bakanımızın Şırnak'a karşı ilgili tutumlarından dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi ve teşekkürlerini sundu.  

Konuşmaların ardından okulun açılışını yapan Özer; sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi, onlara hediyeler verdi.  

Tören sonunda Bakan Özer, şehit Bayram Tatar'ın babası Mehmet Tatar'a plaket takdim etti.

 

01-09-202101-09-202101-09-2021

ATATÜRK MAH. ATATÜRK CAD. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 17A MERKEZ / ŞIRNAK - Santral 0(486) 216 15 60/61/62/63

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.