ŞIRNAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Okullarda ve Çevrelerinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Okullarda ve Çevrelerinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi için merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları ile istişarede bulunmak için Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ başkanlığında toplantı yapıldı.

Şırnak Mehmet Emin Acar Üniversitesi konferans salonunda saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıya Şırnak Valisi Sayın Mehmet AKTAŞ, Belediye Başkan Vekili Turan BEDİRHANOĞLU, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah ÖĞMEN, şube müdürleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkan ve üyeleri katıldı.

Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ; ilimizde öğrencilerin güvenliği için okullarda alınan önlemlerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele konusunda yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.45 okulda güvenlik kamerası ihalesi yapıldığını, kamera bulunmayan okulların kent güvenlik sistemine entegrasyonu için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ toplantının, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okulların güvenliğinin sağlanması için alınan önlemler konusunda bilgilendirme yapılması ve katılımcılar ile istişarede bulunulması amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, “Yeni eğitim-öğretim yılında, okullarımızın güvenliği ve çocuklarımızın okullarında güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için bazı planlamalarımız var. Sorunların giderilmesi, eksiklerin tamamlanması konusunda gayret göstereceğiz. Eğitim öğretim, sadece kamu kurumları eliyle yürütülen bir faaliyet değil, sizler de eğitim ve öğretimin birer paydaşısınız. Fikirleriniz önemli. Bu nedenle alınacak tedbirleri birlikte değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Sayın Mehmet AKTAŞ, sözlerinin sonunda, katılımcıların talep ve önerilerini dinledi. Muhtarlar ve okul aile birliği temsilcileri söz alarak görüş ve önerilerini ifade ettiler.

 

            Toplantı sonunda konuşan Sayın Mehmet AKTAŞ, beyan edilen öneri ve taleplerin değerlendirmeye alınacağını ve yapılan değerlendirme sonucunda imkân dâhilinde taleplerin gerçekleştirilmesi yönünde gayret gösterileceğini söyledi.

 

11-09-201811-09-201811-09-201811-09-2018

ATATÜRK MAH. ATATÜRK CAD. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 17A MERKEZ / ŞIRNAK - Santral 0(486) 216 15 60/61/62/63

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.